Dag 6 en 7; Aveiro en Agueda (en een beetje Coimbra)
16 juli 2015 - Coimbra, Portugal
Hallo lieve lezers,
het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. De dagen worden steeds voller lijkt het wel en ik heb minder momentjes voor mezelf. Momenteel zijn mijn kamergenoten uit eten en ik heb even wat tijd voor mezelf. Time to update my blog! Het is even diep graven in mijn geheugen -ook al is het pas 1/2 dagen geleden, het voelt als 2 weken-, maar ik ga mijn best doen!
Eergisteren, 14 juli, Aveiro.
Vandaag ben ik Aveiro gaan ontdekken. Veel was er eigenlijk niet te ontdekken want het bleek achteraf echt super klein te zijn. Ik besloot mee te gaan op een boottochje in een soort van grote gondelboot. Er zou een Engelse gids zijn, maar zijn Engels was redelijk slecht en ik verstond er geen bal van. Wel heb ik genoten van even niks doen; gewoon in een bootje zitten, om je heen kijken en genieten van je dagje. Helaas duurde het boottripje maar 45 minuten en daarna ben ik verder gaan lopen: een paar winkelstraatjes, een kathedraal en dat was het eigenlijk wel... Dus daar zat ik dan om 13.30, achter de computer, plekjes aan het opzoeken waar ik heen kon gaan. De plek waar je hike trials kon doen was al gesloten en ik had geen zin om met mijn toch best nog wel verbrande benen naar het strand te gaan.
Uiteindelijk heb ik veel dingen opgezocht voor mijn volgende stops; Coimbra en Peniche. Een rustig dagje is ook niet heel verkeerd moet ik toegeven, reizen vergt heel veel energie.
Aan het einde van de dag dacht ik dat het een heel saai avondje zou worden. Gelukkig veranderde dat nog! Ik ontmoette een heel leuk en gezellig Belgisch koppel en we hebben heel de avond gepraat. Facebook uitgewisseld and we're probably gonna meet up later this week. So nice! Toen maar naar bed want de volgende dag weer een heel druk dagje.
Gisteren, 15 juli, Agueda en Coimbra
Nadat mijn wekker aardig vroeg was gegaan en ik had ontbeten, tussen veel te veel Portugese mensen die rondliepen in het hostel, heb ik de trein gepakt richting Agueda. Ik voelde me op dat moment een échte toerist, omdat ik in een trein zat die je altijd in films ziet. Zo een hele oude trein waarvan je raampjes naar beneden open kan schuiven en je vervolgens met je hoofd uit het raam kan hangen. Dit heb ik natuurlijk gedaan, om het échte avonturier gevoel te krijgen. Na 38 minuutjes in de trein te hebben gezeten kwam in aan in Agueda. Het was helaas nog bewolkt maar dat kon mijn enthousiasme niet onderdrukken toen ik alle felgekleurde paraplu's boven de straat zag hangen. Super lief, dat ik nou een project dat ik echt kan waarderen! (Umbrella sky project). Na veel foto's gemaakt te hebben ben ik ergens koffie gaan drinken omdat ze niet snapte wat 'tea' was. Lekker Portugees. Na een lekker kopje koffie kwam ik er achter dat er nog drie straatjes waren met andere paraplu's. Heerlijk genieten, dat soort dingetjes kan ik echt waarderen. Toen ik terug was op het treinstation zag ik dat de eerstvolgende trein pas over 1,5 uur ging dus ben ik naar een park gegaan. Ik wist niet eens dat er en park was, maar het was prachtig! Opeens was het alsof ik in een of ander tropisch iets liep terwijl ik daarvoor nog midden in de stad was. Bamboebossen, palmbomen, bruggetjes, noem maar op. Heel lief.
Eenmaal terug in Aveiro voelde het hostel nog verder dan de vorige keer, het was ook wel ver eigenlijk. Op de site stond 10 minuten lopen maar maak hier maar 20/30 minuten van. Backpack opgehaald en weer terug richting station. Op naar Coimbra, de tijd dodend met een hele slechte romantische pocketroman die ik ergens in een hostel vond.
Coimbra trok meteen mijn aandacht. Het zag er super leuk uit! Wat groter, maar alsnog heel erg schattig. Het rottige is dat elke dag mijn mobiel op is aan het eind van de dag en laat dat nou net het moment zijn dat ik ik een nieuwe stad aankom en op zoek ben naar mijn hostel. Hier door loop ik elke keer 30/50 minuten rond met mijn backpack in plaats van 10/15. Maar ach. Mijn hostel bleek ergens helemaal bovenaan de stad te zijn. Na 100000 trappen en heuvels was ik er en kon ik me installeren in mijn kamer. Opnieuw een geweldig mooi hostel, dit keer leek het alsof ik in een landhuis was beland. Alles was super mooi en schoon dus kon me niks beters wensen.
Al snel bleek dat mijn kamergenoten super tof waren en werd ik uitgenodigd voor een avondje uit. Althans, wat drinken bij de bar naast het hostel. Nadat ik wat ben gaan eten -in mijn eentje, het blijft raar...- ging ik terug naar mijn hostel en heb ik een super gezellige avond gehad! Eerst wat drinken op het terras van het hostel, echt heel erg gezellig. Daarna even wat eten in de stad, die helemaal uitgestorven was, en op zoek naar een bar. De twee kamergenoten waarmee ik oorspronkelijk zou gaan haakte af en toen ben ik wat gaan drinken met Viola. Na een biertje echter weer maar huis gegaan aangezien het vreselijk dood was daar en de locale waren niet bepaald gezellig. Wel heb ik er een travelbuddy aan overgehouden voor de volgende dag! Lucky me, eindelijk een travelbuddy! eenmaal in het hostel was de airco al aangezet en kon ik in een heerlijk koele kamer gaan slapen. Ready for the next day!
Eergisteren, 14 juli, Aveiro.
Gisteren, 15 juli, Agueda en Coimbra
Paps:17 juli 2015hoi sam leuk te horen dat je een dagje samen kon optrekken! verder hoor ik vaak dat je leuke dingen tegenkomt. ik hoop dat je een beetje hebt gevonden waar je voor jezelf naar zocht! ik vind het best een grote uitdaging zo alleen! xx